مصاحبه شبنم قلی خانی با روزنامه ی بانی فیلم

ساخت وبلاگ
شبنم قلی خانی بازیگر دهه پنجایی است که از سال ها پیش، خیلی ها او را با فیلم «مریم مقدس» می شناسند. «ماچند نفر»، «اولین شب آرامش»، «پنج کیلومتر تا بهشت»، «نردبام آسمان»، «پنجمین خورشید»، «سال های برف و بنفشه»، «پنجشنبه آخر ماه»، «پریناز»، «شور شیرین» و …. از جمله برخی از کارهای این بازیگر هستند.

قلی خانی چندی پیش با بازی در سریال «هشت و نیم» دقیقه بعد از حدود ۴ سال وقفه، بازهم در قاب تلویزیون حاضر شد. وی  در گفت و گو با بانی فیلم از تجربیاتی که در فاز دوم سریال سرزمین کهن به همراه شهاب حسینی به دست آورد تعریف کرد و درباره علاقه اش به بازی در کارهای فاخر طنز نیز صحبت هایی کرد که در ادامه آن را می خوانید:

®®®

۳خانم قلی خانی بعد از سریال «هشت و نیم دقیقه» قرار است شما را در یک مجموعه جدید ببینیم، درست است؟

-بله، مدتی قبل کار من در یکی از اپیزودهای سریال «دیوار شیشه ای» ، به کارگردانی مشترک راما قویدل و نوید میهن دوست به پایان رسید. اپیزودی که در آن نقش یک وکیلی را بازی می کنم که برای نجات برادرش وارد زندان می شود و از طریق او با مشکل یکی از هم بندی های این برادر که به جرم قتل غیرعمد بازداشت شده، آشنا و درگیر می شود؛ این آشنایی ماجرای احساسی را رقم می زند که در کار می بینید. من تا به حال چنین نقشی را بازی نکرده بودم و به نظرم این کاراکتر خیلی محکم نوشته شده بود. آن را دوست داشتم و برایم خیلی جالب بود. حال امیدوارم که مردم هم کار را دوست داشته باشند. جدا از این کار در حوزه تلویزیون، جا دارد اینجا بگویم که یکی از سریال های خوبی که سال ها پیش ساخته شد و آن طور که باید دیده نشد؛ با عنوان «سال های برف و بنفشه» نیز،این روزها از شبکه آی فیلم در حال پخش است. این کارهم داستان عاشقانه ای دارد، که در مقطعی از تاریخ  معاصر رقم می خورد و من در آن نقش دختر یکی از تیمسارهای شاه را در کنار بازیگرانی چون سام درخشانی، جهانگیر الماسی و …. ایفا می کنم.

۳همکاری با راما قویدل چه طور بود؟

-پیش از این هم با راما قویدل کار کرده بودم و با روش های او آشنایی داشتم. وی به دکوپاژهای قوی که می نویسد پای بند است و خیال بازیگر را هم راحت می کند. به همان اندازه، سخت گیری درمورد بازی ها نیز در کار او وجود دارد و من این ویژگی را می پسندم. علاوه بر این ها ایشان تدوینگر هم بوده اند و این قضیه نیز به برداشت های صحیح در کار کمک می کند، چون می تواند پیش بینی کند که در پروژه نهایی چه پلان هایی و به چه شکل، به کار می آیند.

۳علاوه بر این سریال، شما در مجموعه « سرزمین کهن» هم حضور دارید، کمی هم از این سریال و نقشتان در آن بگویید.

-کار «سرزمین کهن» هم تقریبأ رو به اتمام است و مقداری صداگذاری در برخی از بخش های آن باید اتفاق بیافتد. من در فاز دوم این مجموعه نقش همسر رهی را با بازی شهاب حسینی، ایفا کرده ام. نقش دختری که در سن کم و از خانواده سنتی، ازدواج کرده و  معصومیتی خاص در او وجود دارد. در این کار به شکلی سمبل اتفاقات تاریخی ایران در دوره معاصر به تصویر کشیده می شود و پرداختن به بخشی از روابط احساسی بین رهی و همسرش نیز در بخش هایی مورد نظر قرار می گیرد.

۳تجربه همکاری با شهاب حسینی به عنوان نقش مقابل، چه طور بود؟

-در فاز ۲ سرزمین کهن من، خیلی از ایشان یاد گرفتم. او به عنوان پارتنر، در کار خیلی خوب طرف مقابل را همراهی می کند، در حالی که خیلی ها این طور نیستند. ایشان علاوه بر تمرکز روی بازی خودشان به فکر نقش مقابل هم هستند و این تعاملی مثبت را در کار شکل می دهد. این همکاری برای من خیلی خوشایند بود و چیزهای زیادی را آموختم.

۳اگر موافق باشید، به سراغ تازه ترین کار پخش شده از شما، یعنی سریـال «هشت و نیم دقیقه» بـا نام قبلی یکتا، می رویم…

-من خیلی خوشحال هستم که بعد از چهارسال، با سریال پر مخاطب «هشت و نیم دقیقه» در تلویزیون دیده شدم. سریالی که زن محور بود و مخاطب را با قصه عاشقانه و احساسی که داشت درگیر می کرد. مخاطبانی که به نظرم چندجانبه بودند. از طرفی شخصیت ها و آدم ها در این کار خوب انتخاب شده بودند و داستان کلی به همراه بازی های درست، موجب شده بود تا کار خوب از آب درآید و دیده شود. از فیلمنامه هم در مورد این کار نمی شود گذشت، چرا که در اصل فیلمنامه صحیح و قوی بود که در کنار عوامل کاربلد موجب ارائه سریالی این چنینی شد.

۳از یکتا و کاراکتری که به عنوان نقش محوری، و در واقع قهرمان داستان بود، بگویید.

-مدت ها است که کمتر کاری را می بینیم که برعکس برخی از فیلم هایی که زن را ضعیف و وابسته نشان می دهند، از این شخصیت، یک کاراکتر مستقل  وقدرتمند را به تصویر بکشند. این قضیه در مورد یکتا اتفاق افتاد و من هم بابت آن خوشحال هستم.  همچنین بعضی از نقش‌ها موجب ترقی و به شکلی بزرگ شدن آدم می شوند و یکتا یکی از آن نقش‌ها است؛که تجربه‌هایی که من در زندگی نداشتم را، به من داد و باعث شد با دیدن و تجربه کردن آن خودم پخته‌تر شوم. علاوه بر این ها این نقش به گونه ای برای من جدید بود، چرا که علاوه بر ویژگی های مذکور این اولین بار بود که نقش مادر یک پسربچه در آن سن و سال را بازی می کردم. در کل من این کار را دوست داشتم و از آن جایی که به دنبال تجربه کارهای جدید هستم، این اتفاق برایم جالب بود.

۳به تجربه کارهای جدید اشاره کردید، چه قدر در انتخاب هایتان به تازه بودن نقش و جلوگیری از تکرار اهمیت می دهید؟

-این موضوع برای من اهمیت زیادی دارد و اصلأ  یکی از دلایلی که خیلی از کارها را انتخاب نمی کنم، همین است. من دوست ندارم نقش تکراری بازی کنم و به همین جهت در پذیرش پیشنهادات، برای جلوگیری از این تکرار، دقت می کنم. متأسفانه برخی از فیلمسازان بدون اینکه ریسک کنند، ترجیحشان بر این است تا بازیگری که در یک نقش امتحانش را پس داده، انتخاب کنند و این مسئله موجب تکرار می شود. من هم بعد از هر کاری از جمله همین سریال پیشنهادات مشابه زیادی داشتم که آن ها را رد کردم، چون نمی خواهم یکتا بازهم تکرار شود.

۳در کل با چه معیاری وارد یک کار می شوید؟

-به نظرم هر کاری باید یک هدف و مفهومی را دنبال کند. به عنوان مثال مدتی پیش کاری به من پیشنهاد شد که بعد از خواندن فیلمنامه آن تعجب کردم و سوالم از دستیار کارگردان این بود که واقعأ برچه مبنا و اساسی این کار نوشته شده است؟! آن اثر خیلی معمولی بود و هیچ حرفی برای گفتن نداشت. این که کاری تنها برای نمایش دادن ساخته شود درست نیست و باید هدف داشته باشد. من هم دوست دارم در این راستا، خاص تر و گزینش شده تر انتخاب کنم.

۳شما با سینما درخشیدید ولی بعد از مدتی کم تر در این عرصه دیده شدید، چرا این اتفاق افتاد؟

-جدا از فاصله چهارساله ای که بابت تحصیل و نبودنم در ایران وجود داشت، بعد از برگشتم سه پیشنهاد سینمایی داشتم که به جهت درگیری با کار «هشت ونیم دقیقه» نتوانستم قبول کنم. خلاصه این که پیشنهاد وجود داشته اما گاهی این تداخل ها و همزمانی مانع از پذیرش آن ها شده است. علاوه بر این ها در کل تلاش و هدف من انتخاب پیشنهادات خوب و جدیدی است که بتوانم از آن چیزی یاد بگیرم و در این سال ها، در تلویزیون از این  لحاظ فرصت های بهتری وجود داشت که موجب شدند تا با کارگردان های بنامی کار و تجربه کنم.

۳ژانری که غالبأ در آن بازی کرده اید، درام بوه، در این مورد به فضاهای دیگری چون کمدی فکر کرده اید؟

-بله؛ من کار طنز را دوست دارم و دلم می خواهد آن را تجربه کنم، اما به دلیل همان عدم ریسک پذیری کارگردانان و شیوه انتخاب آن ها تا به حال پیشنهاد قابل توجهی در این حوزه نداشتم. بازیگران طنز ما هم عده ای مخصوص هستند و همه این ها موجب شده تا من همچنان به این ژانر وارد نشوم. اما دوست دارم تا در طنز فاخری که با هرچیزی دست به خنداندن مردم نمی زند، بازی کنم.

۳در حوزه تئاتر چه طور؟ کاری را در دست دارید؟

-مدتی قبل اجرای نمایش «داستان یک عذرخواهی از آقای امانوئل» به کارگردانی امیدرضا سپهری و بازی هنرمندانی چون  سیما تیرانداز، مارال فرجاد، سام قریبیان و …  به پایان رسید و قرار شد به جهت تکمیل  ۳۰ اجرای آن، بازهم سالنی در اختیار ما قرار بگیرد. کار دیگری هم احتمالأ در اسفندماه دارم، اما هنوز قطعی نشده ولی قالب کار تک نفره و به شکل مونولوگ است؛ فرمی که کار را برای بازیگر سخت می کند و البته من آن را می پسندم.

۳در آخر بگویید، شبنم قلی خانی بعد از این سال ها حضور گزیده و بافکر، در دنیای تصویر هنوز نقشی مانده که به شکلی آرزوی بازی در آن را داشته باشد؟

-من در کل دلم می خواهد داستان های تاریخ معاصر و مثلأ اولین زن وزیر، وکیل و این دست موارد به تصویر کشیده شود و امیدوارم که فیلمنامه نویس ها زودتر به فکر بیفتند و زمینه ارائه این موارد را فراهم کنند.

منبع:سایت رسمی بانی فیلم

کپی با ذکر منبع مجاز


موضوعات مرتبط: مصاحبه های شبنم قلی خانی
برچسب‌ها: مصاحبه ی جدید شبنم قلی خانی , مصاحبه , شبنم قلی خانی , مصاحبه ی بازیگران , وبلاگ رسمی شبنم قلی خانی وبسایت طرفدارای ۲۲۲آتیشه ی شبنم قلی خانی...
ما را در سایت وبسایت طرفدارای ۲۲۲آتیشه ی شبنم قلی خانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sh-gholikhania بازدید : 81 تاريخ : سه شنبه 9 خرداد 1396 ساعت: 2:37